De coolste trendsport in 2023

De trends in een oogopslag

Als ook jij iets nieuws wilt proberen en actief wilt zijn in de sport in 2023, moet je de hotste sporttrends voor 2023 eens van dichtbij bekijken. Als je van innovatieve en gevarieerde sporten houdt, zul je de volgende 4 sporttrends zeker willen proberen.
Inhoudsopgave

Spikeball

Voor spikebal heb je een kleine bal nodig en een spikebalnet dat over een laag rond spikebalframe is gespannen. Het net moet zo strak mogelijk zijn zodat de bal geen momentum verliest bij de impact en goed kan stuiteren. Het spel wordt gespeeld met 4 spelers in 2 teams. De eenvoudig te begrijpen regels zijn losjes gebaseerd op volleybal, waardoor beginners een goede introductie krijgen in het competitieve spel. Als het serverende team een fout maakt, verandert het balbezit. Het team dat het punt kon scoren, krijgt dan de volgende opslagbeurt. Er zijn geen vaste zijkanten in dit spel, het speelt 360 graden rond het net. Elk team heeft 3 balcontacten per aanval, die moeten worden afgerond met een rebound van het spikebalnet. Tijdens de leuke spelletjes leer je teamcoördinatie en ontwikkel je een steeds beter balgevoel. De plug-in set is makkelijk te vervoeren en het spikeballnet is snel opgezet. Dit maakt het spel ideaal voor een spontaan rondje in het park.

Mini Beachvolleybal Spike Game Balls Set Outdoor Teamsporten Gazon Fitnessapparatuur Netto Met 3 Ballen

Spikeball is een levendig, actievol en, indien nodig, competitief 2-tegen-2 sportspel voor binnen en buiten.

€71,00

Top product

Hoelahoep

De hoelahoep maakt een comeback op sociale media en is weer een aanvulling op fitnessapparatuur voor thuis in 2023. Wat al leuk is sinds de jaren 1950, is herontdekt en maakt de sportwereld weer enthousiast als populaire trendsport. De draaiende heupbewegingen trainen de buikspieren, bilspieren en onderrug. Dit maakt de fun fitnesshoepel een garantie voor een gezonde en veelzijdige duurtraining zonder veel ruimte in te nemen. Je kunt je heupen immers overal laten draaien waar je ongeveer een meter ruimte hebt in alle richtingen. Dit werkt heerlijk zowel in de woonkamer tijdens het tv-kijken als in de tuin in de zon. Met motiverende muziek en in een goedgehumeurde groep is het helemaal leuk.

Hardlopen

Als je niet van saaie hardloopbanen houdt en in de buitenlucht wilt trainen, moet je trailrunning overwegen. Simpel gezegd is het een training in de buitenlucht waarbij je je coördinatie en conditie op verschillende ondergronden en hellingen kunt verbeteren. Van uitdagende runs in de bergen tot modder- en hellingpaden, er zijn geen beperkingen bij het kiezen van een geschikte route. Het enige belangrijke is dat je de natuurlijke obstakels tijdens je training overwint en je in harmonie voelt met de natuur. De gevarieerde obstakels vereisen dat je je concentreert op het hier en nu. Daarom kan trailrunning je ook afleiden van de stress van alledag en een gezonde balans bieden voor lange dagen op kantoor.

Barre-workout

De Barre Workout maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van een balletbarre om verschillende fitnessoefeningen op uit te voeren. Deze workout voor het hele lichaam combineert bewegingen uit het klassieke ballet met yoga-elementen en stretching. Met moderne muziek worden alle delen van het lichaam in het zweet getraind en tot het uiterste gedreven. Vooral in de VS is de barre workout een echte sporttrend die snel is doorgebroken van Hollywood naar de talloze Amerikaanse fitnessstudio's. Ook in Duitsland zijn er steeds meer studio's met de benodigde apparatuur voor barre workouts, waar je tijdens uitdagende workouts compleet nieuwe spiergroepen kunt activeren en plezier kunt hebben.

Inhoudsopgave

Verzwaarde hoelahoeps voor volwassenen

Of je nu net begint met hoolen of een professionele hooper bent, dit is iets voor jou.

€22,99

Top product

Weerstandsbanden set

Proiron oefenbanden bieden de nieuwste trainingservaring, echt duurzaam, echt ANTI-SNAP en zeer elastisch. Het hoogwaardige materiaal en de productietechniek voorkomen dat de band knapt of vervormt.

€22,99

Top product

Camelbak Trinkrucksack Hydrobak Light, 2,5 Liter

Deze rugzak is ideaal voor trailrunning en lange wandeltochten.

67,84 €

Top product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit kan ook interessant zijn...

De beste fitnessapparaten voor thuis

Gewrichtsvriendelijke sporten voor iedereen

Fit aan het bureau

De coolste trendsport in 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *