Kleding & Accessoires

Dit zijn de must-haves voor je training in de sportschool

Voor sportactiviteiten is de juiste kleding het allerbelangrijkste. Hier vind je welke kleding en accessoires je nodig hebt voor je bezoek aan de sportschool.
Inhoudsopgave

Sportkleding die iets kan

In de sportschool kun je je flink in het zweet werken... Misschien heb jij dat ook wel eens meegemaakt. Daarom is de juiste sportkleding essentieel. Het spreekt voor zich dat je niet in je spijkerbroek of andere gewone kleren op de toestellen gaat trainen. Een van de belangrijkste factoren voor sportkleding zijn materialen. Sportkleding moet ademend en duurzaam zijn. Het mag niet snel nat worden en moet vocht naar buiten afvoeren in plaats van aan het lichaam blijven plakken. Polyester, polypropyleen en bepaalde soorten gemengde stoffen hebben zich goed bewezen. Katoen is eerder ongeschikt, omdat het transpiratievocht niet goed naar buiten afvoert. Speciale functionele kleding is bijzonder geschikt, omdat het alle eigenschappen heeft die nodig zijn voor sportkleding. Functionele kleding is echter ook vrij duur. Als je alleen de sportschool wilt uitproberen, kun je om te beginnen een gewoon T-shirt dragen. Je kunt het beste donkere kleuren kiezen, zodat het zweet niet zichtbaar is. Naast het materiaal is ook de pasvorm van sportkleding belangrijk. Broeken moeten niet te lang zijn, maar wel losjes zitten en niet insnijden. Een lange broek heeft over het algemeen de voorkeur boven een korte broek als je op een toestel sport. Functionele, comfortabele sportbroeken hebben meer zin dan strakke leggings met een push-up voor de billen. Te strakke shirts of topjes kunnen ook ongemakkelijk aanvoelen als je je helemaal wilt geven op de roeimachine of de gewichtsbank.

NIKE wmns nike air zoom pegasus 39 dames sneakers

Extra voering aan tong en kraag

99,36€

Top product

De juiste sportschoenen versterken de fundering

Vaak onderschat, maar ook heel belangrijk, is het juiste paar schoenen. Deze zijn misschien niet zo belangrijk in de sportschool als voor joggen of wandelen, maar ze zijn ook belangrijk. Vraag hierover van tevoren advies aan een orthopeed of sportwinkel. De meesten van ons hebben misvormingen aan de voeten, die we in het dagelijks leven niet opmerken, maar die behoorlijk oncomfortabel kunnen worden en zelfs tot blessures kunnen leiden tijdens reguliere sportactiviteiten. Koop sportschoenen altijd een maat groter, want door de bloedcirculatie in je voeten zullen ze tijdens het trainen altijd een beetje opzwellen. Als je schoenen te strak zitten, kun je niet lang van je training genieten. Zorg dat je genoeg ruimte hebt aan de bovenkant van je voet. Always buy sports shoes one size larger, because the blood circulation in your feet will always cause them to swell a bit during training. If your shoes are too tight, you won't be able to enjoy your workout for long. Make sure that you have enough space at the top of the foot.

Sporten betekent ook veel zweten

Vrouwen hebben een sportbeha nodig. Een sportbeha moet voldoende steun bieden. Let vooral op brede bandjes en een goede afwerking. Mooi uitziende beha's, die er in de eerste plaats aantrekkelijk uitzien en gemaakt zijn van minder functionele materialen, horen niet thuis in de sportsector, maar worden helaas wel vaak als zodanig op de markt gebracht. Anders heb je een eenvoudige handdoek nodig en natuurlijk een bidon in de sportschool. Test van tevoren of deze ook echt strak zit. Vooral als je van plan bent om hem te vullen met andere dranken dan water. Met handdoeken kun je niet echt de fout in gaan, zou je denken. Echter, slecht gemaakte handdoeken van lage kwaliteit garens hebben de neiging om veel te pluizen. Het is heel vervelend als je je zweet wilt afvegen en je huid vol zit met handdoekpluis. Je kunt er dus het beste een nemen die zich in het verleden al heeft bewezen. Als je graag naar muziek luistert, kies dan een hoofdtelefoon die goed in je oor past en niet uit je oor glijdt als je zweet.

Under Armour dames Sportbeha

Hij biedt strategische ondersteuning voor activiteiten met hoge intensiteit zoals hardlopen, veld- en ruimtesporten en aerobics

27,00€

Top product
Inhoudsopgave

Nike B NK Dry Acdmy Shorts K - shorts voor heren

Nauwsluitende pasvorm voor een op maat gemaakt gevoel

14,95€

Top product

NIKE dames shorts W NP 365 SHORT 5IN

Nike Dri-FIT-technologie

29,99€

Top product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit kan ook interessant zijn...

Voeding voor en na het sporten

Kleding & Accessoires

Tips voor voeding en beweging

Shakes of repen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *